Драматичното им участие в реалитито буди спомени и до днес сред зрителите. Любовният триъгълник Миро – Елена – Мъро бе ключов за продуцентите на шоуто. Мирослав стана и победител във втория сезон на предаването.
Вижте снимки на Елена >>

Миро рядко дава интервюта, но пред БЛИЦ за първи път разкри как са се развили отношенията му с "хубавата Елена", а също така коментира и Big Brother Family:

Какво се случва с теб през последните 2-3 години? Много хора се питат какво направи с наградата, похарчи ли я вече, инвестира ли я?

Този период обхваща "преди" и "след" финансовата криза. Преди имах бизнес в сферата на строителството и не се оплаквах. Направих обаче неразумна инвестиция на прага на кризата - реших да строя и ми се отрази зле. В момента пак започвам да стабилизирам нещата.

Предполагам, че следиш семейния Big Brother. Каква е цялостната ти оценка за шоуто? Смяташ ли, че това е наистина представителната извадка на българското семейство?

Продуцентите са избрали за самите тях най доброто, а именно семейства с проблеми и неразбирателства. И да, колкото и да се чуват мнения, че това не сме ние и България е различна, истина е. Замислете се колко семейства има в нашия блок, дори вход, където живеем. Ами, ако можехме да надникнем в дома им през камерите на Big Brother, кой знае какви чудеса бихме видели - побой, скандали, битовизми, изневери и Бог знае какво още.

Постоянно съществуват съмнения, че всичко в предаването се случва по сценарий и победителят е предварително ясен. Дори навремето за теб и Елена се спекулираше за нещо такова...

Сценарий!? (смее се) Абсурд! Сценарият го пишат самите участници със своите действия и там се проявява вече професионализмът на продуцентите и психолозите на предаването - да доразвиват нещата и водейки ги за носа, с хитрини и мисии да докарат до край интригата. Но никой не може да те накара да направиш нещо против волята си. А за мен и Ели какво да кажа - с нещата, които ни се случиха вътре, продуцентите си направиха може би най доброто предаване до сега. Те самите не са предполагали, че са хванали златна нишка.

...

Много хора се питат какво се случи между вас двамата след края на шоуто. Медиите ту ви събираха, ту ви разделяха... В крайна сметка какви са отношенията ви сега?

След края на шоуто бяхме заедно, мислехме за дете, но аз се отдръпнах и някак си се отдалечихме. От две години не сме заедно, но се чуваме и поддържаме нормални отношения.

В личен план какво се случва с теб?

Надявам се да се получи всичко, което съм запланувал в работата си. И да намеря разбира се, човека, с когото да създам семейство. Имам нужда от спокойствие.

ИЗБРАНО