Адам Ламбърт, номинираната за "Грами" международна суперзвезда обявява чисто новия си албум "High Drama", който се разпространява чрез Warner Music/ Орфей Мюзик. За да отпразнуват новия му албум, британските фенове ще бъдат почерпени с еднократно ексклузивно шоу в края на февруари, като местоположението и подробностите ще бъдат обявени по-късно през януари. За да получат достъп до билетите за предварителна продажба, всичко, което феновете трябва да направят, е да поръчат предварително произволен формат от www.adamlambert.net или да се запишат в неговия списък с и-мейли.

Снимка: Орфей Мюзик / Warner Records

От седмица феновете на Адам могат да слушат две безплатни парчета, "Ordinary World" - въздействащата баладна версия на хита на Duran Duran, плюс красивото му изпълнение на класиката на Ноъл Кауърд "Mad About The Boy" - която той изпълни и предизвика много аплодисменти в "Strictly Come Dancing" на BBC миналия месец.

Адам не за първи път впечатлява публиката с внимателно подбраната си трансформация на песни на други изпълнители, от началото на кариерата му в "American Idol", до представянето му през 2018 г. в "Kennedy Center Honours", където Адам разплака Шер с деликатното си баладично изпълнение на нейния мега-хит "Believe", до ролята му на настоящия фронтмен на "Queen".

Снимка: Орфей Мюзик / Warner Records

Продуцирано от самия Адам, заедно с Томи Инглиш и други, "High Drama" показва едно пътуване през съвременната музика. Разнообразната колекция от песни обхваща класики като "I Can't Stand The Rain" на Ан Пийбълс, "Holding Out For A Hero" на Бони Тайлър до модерни хитове като "Getting Older" на Били Айлиш, като всяка песен демонстрира несравнимия вокален талант на Адам. 

"High Drama" стартира следваща страница в соловата кариера на Адам Ламбърт и разбира се е основава на добре познатата му склонност към драма! Артист, чувстващ се комфортно в собствената си кожа и е наистина себе си.

За него

След като взриви всички в осмия сезон на "American Idol", Адам Ламбърт издаде дебютния си албум "For Your Entertainment", който включва международния хит "Whatya Want From Me" и му донесе номинация за награда "Грами". Адам последва този успех с втория си албум "Trespassing", който стана първият албум, достигнал номер едно място в САЩ и Канада от открит гей изпълнител.

Снимка: Getty Images

Неговият дългоочакван трети албум "The Original High" беше първият на Адам за "Warner Bros Records". Между обиколките по света с "Queen", Адам изследва света на киното и телевизията, с епизодична роля във филма "Bohemian Rhapsody", спечелил "Оскар", както и с озвучаването на героя "Emperor Maximus" в хибридния анимационен и екшън филм "Playmobil: The Movie". През 2019 г. той издаде сингъл "Superpower" (4 септември), преди дългоочаквания мини албум "Velvet: Side A", който влезе в топ 10 на класацията за изтегляне в Обединеното кралство и САЩ при пускането му. В началото на 2020 г. Ламбърт стартира "Feel Something Foundation" - неправителствена организация в подкрепа на човешките права на ЛГБТ общността.

Снимка: Getty Images

В началото на 2022 г. Адам се присъедини към журито на новото съботно вечерно развлекателно шоу Starstruck на ITV (Великобритания). Шоуто имаше огромен успех и Адам ще се върне в панела тази година.

През 2022 г. Адам се присъедини към "Queen" за разпродадено европейско турне, включващо десет концерта в лондонската "The 02 Arena".

В момента работи върху написването на свой собствен мюзикъл,  който ще включва оригинални песни със звезден състав от сътрудници.