С много блясък и пищност премина първият гастрол на цигуларят и диригент Андре Рийо и неговия прочут оркестър "Йохан Щраус" в столичната зала "Арена Армеец" снощи, съобщава "Булфото".

Вижте снимки от концерта >>

Наричан Краля на валса, Андре Рийо излезе пред българските си почитатели заедно с 60-има музиканти от своя оркестър. Музиканти от 13 националности свирят в оркестъра, но изглеждат като голямо семейство. За наша радост и гордост, концерт-майсторът на оркестъра е българката Кремена Минева.

Рийо направи реверанс към българската публика, като заедно оркестърът му изпълни "Highland Cathedral" заедно с български гайдари.

Прочутия днес оркестър "Йохан Щраус" Рийо основава през 1987 г. В началото съставът е само от 12 музиканти, но с годините се разраства драматично и за някои изпълнения днес достига до 150 участници. Неговите мелодраматични сценични изпълнения се асоциират с Ренесанса на валсовата музика. Рийо превръща класическата и валсова музика в световен концертен феномен. Турнето му през 2008-а е на осмо място сред 10-те най-успешни турнета, според "Билборд", с приходи 76,9 млн. долара от 71 концерта.

Снимка: bulFoto

Концертът на холандеца в България е част от световното му турне World Arena Tour 2018, посветено на най-новия му албум "Amore", излязъл в края на 2017-а, а посещението в България е по покана на "BG Sound Stage".

Снимка: bulFoto