Анимационният филм на "Sony" за супергерои "Спайдър-мен: През Спайди-вселената" доминира в северноамериканската бокс-офис класация, като през премиерния уикенд тридневната му печалба се оценява на 120,5 млн. щатски долара, показват данни на компанията за измерване "Comscore".

Това го прави втората най-успешна досега премиера за 2023 г. в Северна Америка, отстъпвайки само на "Супер Марио Bros.: Филмът".

Лентата е с участието на героя от комиксите на Marvel Майлс Моралес и е продължение на "Спайдър-мен: В Спайди-вселената" от 2018 г. Шамик Мур отново озвучава ролята на Моралес, заедно с колегите си Хейли Стайнфелд, Джейк Джонсън, Брайън Тайри Хенри и др.

Анимационната продукция има рейтинг на одобрение от 95 процента, който се основава на 249 отзива до момента в сайта за рецензии Rotten Tomatoes. Tя също така получи оценка "А" по скалата от "А+" до "F" от публиката, анкетирана от фирмата за пазарни проучвания "Cinema Corp.".

Римейкът на "Малката русалка" на "Disney" се нареди на второ място с 40,6 млн. долара, с което северноамериканската му колекция достигна 186,2 млн. долара.

Друг новак, хорър-трилърът "Торбалан" ("The Boogeyman") на "20th Century Fox", дебютира на трето място с 12,3 млн. долара.

Филмът на Marvel "Пазителите на галактиката vol. 3" е на 4-та позиция с приходи от 10,2 милиона долара, прдава БТА. Третата част на сагата, която включва екип от междугалактически наемници, този път потапя зрителите в надпревара с времето за спасяването на енота Ракета.

"Бързи и яростни 10", най-новата част от прочутата екшън поредица, заема 5-то място с приходи от 9,2 милиона долара.

Предишният лидер "Супар Марио Bros.: Филмът" отива на шеста позиция с приходи от 3,4 милиона долара.

Местата до края на челната десетка се заемат съответно от "Кошмарно татенце" - $2,1 милиона, "Машината" ("The Machine") - $1,8 милиона, "Нараняваш чувствата ми" ("You Hurt My Feelings") - $770 000 и "Кандахар" ("Kandahar") - $765 000.