Внучката на цар Симеон II и наследница на българската кралска фамилия Мафалда ще изнесе концерт в Мадрид. Това съобщи испанското издание Hola, което нарече певицата "принцеса на феминизма".

Вижте снимки на Мафалда >>

По повод 8 март в Мадрид ще се проведе фестивала "Ellas Crean", посветен на равенството между половете. Музикалното събитие се провежда вече над 10 години и празнува ролята на испанските жени като творци. Концертът на княгиня Мафалда ще бъде на 6 март в легендарната "Sala Siroco" в Мадрид.

Фестивалът обединява различни професионалистки от всички сфери на изкуството: певици, актриси, танцьорки, писателки, режисьорки.

"Тази година във фестивала ще има участие на принцеса", коментират от Hola.

Мафалда е дъщеря на княз Кирил и Росарио Надал. През ноември 24-годишната певица пусна ново видео. Клипът ѝ "Hate me right" събра над 100 000 гледания за три седмици, а Мафалда благодари на феновете си през профила си в Инстаграм.

Във видеото тя залага на изчистена визия. Гримирана е с блестящи сенки за очи, съвсем малко руж и нежнорозов гланц за устни. Сменя рокля в средновековен стил и класическа риза - и двете, решени в бяло. Режисьорки на клипа са младите таланти Симон Риджел и Маги Маклафлин.

Мафалда е певица, пианист и композитор, а от няколко години има участия в заведения в Лондон и Ню Йорк. През октомври Сакскобургготска пя акапелно на партито-промоция на новата колекция на Майкъл Корс в лондонския хотел "Clardige's". Тя бе и сред най-търсените лица по време на отминалата Седмица на модата в Ню Йорк.