Фронтменът на U2 Боно почете паметта на американския кулинар Антъни Бурдейн с песен, изпълнена към края на специален концерт на ирландската група в театър "Аполо", Харлем.

Боно говори за загубата на "много вдъхновяващи и ценни хора" в последно време, които са "се отказали от живота", намеквайки за самоубийствата на вокала на Linkin Park Честър Бенингтън, фронтмена на Soundgarden Крис Корнел и дизайнерката Кейт Спейд.

"А сега си отиде и този велик разказвач, който, сигурен съм, е имал още много истории за споделяне. Така че за Антъни Бурдейн, за неговите приятели и семейство, това е песен, вдъхновена от един много, много голям ваш приятел. Името му е Майкъл Хъчънс", сподели Боно преди пламенното изпълнение на парчето "Stuck in a Moment You Can't Get Out Of".

Песента беше записана от U2 след самоубийството на вокала на INXS Майкъл Хъчънс през 1997 г., и беше отличена с награда "Грами".

Сред отбраната публика на концерта с покани бяха американският певец, актьор и социален активист Хари Белафонте, тенис легендата Джон Макенроу и рок певецът Джон Бон Джоуви.