Животът ни често бива сравняван с книга, чийто автор сме самите ние. Пишем собственоръчно своята история, посредством решенията, които вземаме, и изборите, които правим. В началото страниците на този том са празни, просто множество бели листи, но постепенно те се изпълват от случките и събитията, изграждащи нашето битие. Именно тях наричаме опит и го мерим в години. Благодарение на него обаче, все по-малко неща в ежедневието ни се случват за първи път, лишавайки ни от придружаващите ги чисти и неподправени емоции.

Ето защо всеки понеделник новата рубрика #Сефте на Dir.bg ще насочва вниманието на известните личности към онези специални моменти, изпълнени с нови и непознати до онзи момент усещания. В рамките на няколко минути те ще трябва не просто да си ги припомнят, но и да ги споделят с всички нас, позволявайки ни да надникнем в миналото им, изградило ги като хората днес. Кои са постъпките, с които се гордеят, или онези, които определят като грешка, предстои да разберем.

Тази седмица се срещаме с Милена Маркова, по-позната у нас като Маца, която многократно е доказала, че е способна да разсмее всеки човек, без значение колко лош е денят му. Тя е родена на в град Бургас, навръх Международния ден на жената - 8 март 1977 г. И понеже произлиза от артистичен род - освен че родителите ѝ са актьори, прадядо ѝ Лефтер Бояджиев е режисьор и съосновател на театъра в Силистра, а баба ѝ по майчина линия е известната оперетна певица Ана Болгурова-Бояджиева, за никого не е изненада, че страстта и мечтите на Милена я отвеждат в НАТФИЗ. Там тя завършва класа на проф. Стефан Данаилов.

През 2001 г. ролята ѝ на Боряна в едноименната пиеса на Йордан Йовков ѝ носи престижната награда "Аскеер" за изгряваща звезда. Освен от театралната сцена обаче, българският зрител я познава още и от скеч шоуто "Аламинут", приключенското риалити "Форт Бояр", сериала "Етажна собственост" и др. А сега, специално за Dir.bg, тя застана и пред камерата на #Сефте, пред която шеговито сподели, че първата ѝ среща с НЛО е била на 8 г., когато е видяла летяща чиния...

Оставяйки хумора настрана, тя разказа, че през втори курс в Националната академия за театрално и филмово изкуство е получила обаждане с поканата да участва в танцовата формация на музикален видео клип на "Клуб НЛО".

Първата ѝ любовна среща я връща в четвърти клас, когато... са ѝ "вързали тенекия".

"Най-добрият ми приятел и до ден днешен, с когото се сприятелихме след този случай, а сега съм кръстница на детето му, тогава ме покани на сладкарница, но не дойде, защото отишъл да гледа мач", спомня си тя с усмивка на лице.

Когато години по-късно пристига в София, първата мисъл, преминала през съзнанието ѝ, е: "Господи, в какво се забърках?" Прекрачвайки прага на висшето учебно заведение, в което е избрала да учи, тя е била (може би) притеснена и ентусиазирана. Но също така казва, че общо-взето е изпитвала шизофренични чувства, напълно присъщи за актьорите.

Колкото до първото нещо, което взема със себе си, преди да излезе, е...

"Ако кажа ключовете - това ще бъде тривиално. Ако се спра на телефона - ще бъде отвратително. Така че, доброто си настроение", категорична е тя.

Изгледайте видеото, за да разберете останалите сефтета на Маца