Тя е изумителна, безнадежден романтик и изключително дисциплиниран човек - Емели Санде е просто завладяваща стихия.

На 8 години композира първата си песен, но започва да пее на 15 като спечелва конкурса Choice FM. 

На 26 години Емели Санде подобрява рекорда на "Бийтълс" за най-много поредни седмици в топ 10 на британската класация за албуми. Нейният дебютен албум Our Version Of Events е в класацията 63 седмици. До тогава най-дълго време в топ 10 е бил албумът на "Бийтълс" Please Please Me - 62 седмици през 1964 .

37-годишната Санде има издадени 5 студийни албума. Последният е How Were We to Know от 2023 г.

Възходящата музикална кариера на Емели Санде, продължаваща и до днес, започва през 2011, когато е обявена за най-обещаващ нов талант от критиката на британските музикални награди. 2012 грабва две статуетки "Брит" за най-добра британска изпълнителка и най-добър албум, а 2017 прибавя още две такива награди.

Нейният шеметен музикален успех в световен мащаб измества фокуса от това, какво още е Емели Санде, а тя е с диплом по клинична медицина, специалност неврохирургия и това образование се оказва не по-маловажно от желанието й да се занимава с музика. Санде е била и ректор на университета в Съдърланд - 2019 - 2022 .

Заедно с организаторите на концерта на Емели Санде - "Жокер медия" даваме възможност на двама от вас да спечелят двоен билет. Играта е активна от днес 26 юни до 2 юли (включително). Победителите ще бъдат изтеглени на случаен принцип на 2 юли и ще бъдат съобщени тук и на стори в Инстаграм.

Виж как да участваш ТУК.

Източник: Официален Инстаграм профил на Life by Dir

Всички желаещи да се включат в нашата игра, трябва да последват официалната страница на Life.dir.bg в Инстаграм, да отбележат свой приятел, с когото да споделят емоцията, след което да харесат публикацията за нашия GIVEAWAY

Емели признава, че има много хора, които са я вдъхновявали. Една от тях е Фрида Кало с нейната борбеност и с възможността да превръща болката в изкуство. Санде дотолкова е повлияна от личността й, че дори си татуира автопрортрет на художничката.

Другата знакова фигура в живота на Емели е Нина Симон. Първата й среща с нея е на 8 години, когато я чува да изпълнява песента «Why», след убийството на Мартин Лутър Кинг-младши. Гласът й, тъжните и вдъхновявящи текстове са основополагащи за бъдещата музикална кариера на Санде. По-късно тя споделя: "Когато слушам комерсиални неща, просто си мисля - не сте ли чували Нина Симон, не сте ли чували как трябва да бъде написана една песен?". За Емили Санде творчеството показва артиста от всичките му страни и за да бъде истинско- музиката трябва да е свързана с най-съкровената лирика, извираща от душата.

Билети ще откриете в Мрежата на Ивентим.

Купи билет