"Малката русалка" на "Disney" оглави бокс-офис класацията на Северна Америка с впечатляващите 95,5 милиона долара през първите два дена от уикенда преди Деня в памет на загиналите във войните, като се очаква приходите да достигнат 117,5 милиона долара до края на днешния почивен ден, пишат задокеанските издания.

Фентъзи мюзикълът с Хали Бейли в ролята на Ариел, тръгнал по екраните през този уикенд, зае петото място за дебют в историята на киното.

Интересът на публиката поставя лентата в най-високата категория на римейковете на "Disney", с подобно представяне като "Аладин" от 2019 г., макар и постижението му да е по-слабо от това на "Красавицата и звяра" от 2017 г., който дебютира с приходи от над 170 милиона долара, и "Цар Лъв" от 2019 г., донесъл повече от 190 милиона долара през първия си уикенд.

Кинокритиците обаче са по-хладни в отношението си към продукцията, която е с 67% процента положителни отзиви в сайта Rotten Tomatoes.

Режисьор на филма, чийто бюджет възлиза на 250 милиона долара, е Роб Маршал.

"Бързи и яростни 10" слезе на второ място в бокс-офис класацията на Северна Америка с приходи от 23 милиона долара за уикенда и общо 108 милиона за двете седмици на екран.

"Пазители на галактиката vol. 3" зае третото място с приходи от 20 милиона долара през четвъртия си уикенд по екраните в Северна Америка. На четвърто място в бокс-офис класацията на Северна Америка е "Супер Марио Bros.: Филмът" с 6,3 милиона долара. Общата сума от 559 милиона долара прави този филм най-печелившия за годината досега.

Интересът към "Малката русалка" намали приходите на другите два дебюта за седмицата, предава БТА. Екшън комедията "Машината" със стендъп комика Бърт Крайшер зае едва пето място с 4,9 милиона долара. "За баща ми" с Робърт де Ниро е шести с 4,3 милиона долара.