Мистика и нежност обгръщат българската сцена. Ива Янкулова- YVA представя дългоочаквания си дебютен албум "Fish Tears". Премиерата ще се състои на 21 февруари в клуб "Терминал 1".

През последните няколко години Ива Янкулова работи по първият си самостоятелен студиен албум, озаглавен "Fish Tears", който ще бъде представен за първи път на 21 февруари в столичния клуб Терминал 1. Дава си време и работи с търпение, тъй като не е обвързана с договори и се самопродуцира съвместно с Иво Христов, познат като част от проекта "Балкански".

"Fish Tears" е много личен проект за Ива, защото всички песни са написани от самата нея. Стиловите рамки се размиват в красива еклектика. Има нещо от щатското кънтри, щипка рок енд рол, ирландска нотка на тъга и меланхолия, типична за поетите с китара от острова.

Ива ни разказва истории и ни превежда през едно пътешествие на съзнанието на едно младо момиче, неговите вълнения и емоции свързани с любовта и близостта, с даването и приемането.

Първият сингъл на  YVA - " 20 years minus 1 ", излиза и с видео и представлява емоционална автобиография с оригинални кадри на нея и майка й, която Ива губи още в детството си.

Ненко Милев е водещият китарист в проекта. Освен на китара, Ненко свири и на мандолина и укулеле, композира аранжиментите и се посвещава на идеята напълно.

Миксовете на парчетата са дело на Моnyx, а мастерирането на албума идва от Пийт Майер, работил с U2, Лана дел Рей и Пати Смит.

Премиерата на "Fish Tears" ще можете да чуете и видите на 21 февруари в клуб "Терминал 1". На с цената ще излязат Радо Казасов (барабани), Илияна Георгиева (виолончело), Ненко Милев (китара), Петър Йотов (китара) и Петко Славов (бас). Билетите за събитието са по 10 лв.

Снимка: Личен архив