Изненадващ обрат в "Ергенът" - Алекс Гърдева не прие розата на Виктор и напусна романтичното риалити. Повод за решението й стана факта, че той не я защити от агресията на рускинята Виктория, която, освен с чаша джин, я заля и с порой от обидни думи и интриги.

Три от общо 22 момичета достигнаха до финала на сватовническото шоу по bTV. Ето какво споделиха те малко преди последната Церемония на розата. Александра: "Вървя към последната Церемония на розата. Чувам сърцето си как тупка и усещам гласа му все по-ясно. Пътят ми тук беше наистина дълъг, но се чувствам готова - знам защо съм тук, знам какво следва и знам какво трябва да направя."

Виктория: "Чувствам се изключително развълнувана днес, не знам какво да очаквам. Аз виждам, че Виктор има много силна симпатия към мен, може би вече има и чувства. Със сигурност има и химия, но все пак разбирам, че конкуренцията е изключително силна, и затова се страхувам от неговото решение."

Дениз: "Напоследък започнах много да се замислям за абсолютно всичко, което ми се е случило тук. Осъзнавам, че то е много хубаво и не искам тази приказка да свършва. За мен Виктор е мъж, който преобърна моите представи, и колкото повече се доближавам до края, толкова по-напрегната съм."

Снимка: bTV

Виктор реши да даде първата роза на Алекс, но тя извенадващо отказа да я приеме. "През целия си живот съм си представяла един рицар до себе си. Един мъж, който винаги да е зад гърба ми, да го усещам като стомана. Затова и няма да приема твоята роза, но въпреки всичко, ти благодаря за всеки един момент, който ти ми даде тук! Никога не съм знаела колко е красива романтиката и ти благодаря за тези моменти и за всичко, което преживяхме. Защото всички моменти, които имам с теб, са в сърцето ми... Много ти благодаря! Благодаря ти за всички хубави моменти!", каза Алекс на Виктор.