Тази събота от 9:30 Силвия Иванова ще приготви невероятно карамелено изкушение, което ще е многокомпонентно и безкрайно вкусно. За основата на пандишпана тя ще използва:

  • 3 яйца
  • 90 г. захар
  • 90 г. брашно

Продуктите са само няколко и на пръв поглед рецептата изглежда лесна. Но всъщност е доста трудна и специфична за изпълнение, защото трябва блатът да се надигне от въздуха, който се образува при разбиването на белтъците. Не се добавят никакви набухватели. За да е пухкав пандишпанът, трябва добро разбиване на съставките. Неслучайно този вид сладкиш се нарича от англичаните ангелска храна. В превод - angel food cake.

Източник: Soul&PepperTV

Източник: Soul&PepperTV

С какви техники и тайни се получава желаният пандишпан Силвия ще разкаже в епизода на "Сладки красоти". За нейното карамелено изкушение тя ще направи и маслено тесто, крем Инглес, познат в Италия като Дзупа Инглезе, както и мус от шоколад. За муса необходимите продукти са:

  • 600 г. бял шоколад с вкус на карамел
  • 180 г. вода
  • 120 г. сметана 35%
  • 30 г. желатин
  • 120 г. вода
  • 720 г. сметана 35% - за разбиване

Източник: Soul&PepperTV

Цялата рецепта и техниките за приготвяне гледайте в "Сладки красоти" тази събота от 9:30 по Soul&PepperTV.

ИЗБРАНО
ИЗБРАНО