Плътно зад новата литературна звезда за пореден път застанаха издателите и от Сиела, както и Фондация „Стоян Камбарев”, за чиято награда за изкуство Теа бе номинирана през миналата година, едва 17-годишна.

Топла творческа  атмосфера, споделяне, вино, китара, фадо и много емоция - така с няколко думи може да се опише усещането от вечерта. Малката Теа получи истински подарък, подкрепа и много обич от големите си  приятели.

Символичен домакин на вечерта беше Деси Тенекеджиева - председател на Фондацията за изкуство и продуцент на събитието. Известната актриса представи и кратко филмче  за Теа, специално заснето за церемонията за връчването на награда „Стоян Камбарев”.

Откъси от „Боян” прочете братът на поетесата, популярният комик Стефан Денолюбов, който елегантно си парнираше с голямата изненада на вечерта - новото откритие на фондацията за изкуство, 11-годишния китарист Георги Димитров-Жожо. Възпитаникът на Музикалното училище бе облечен във смокинг и разтопи сърцата на публиката с талантливите си изпълнения.

Много развълнуван беше и издателят от Сиела Светлозар Желев, който изказа възхищението си от таланта на Теа.

Култовият поет и драматург  Елин Рахнев типично в негов стил призова  всички „винаги да пазим и да обичаме Теа..”  Не е тайна, че именно той е истинският откривател на младата авторка, нейн кумир и редактор на двете й книги.  

Специален гост на събитието беше Христо Мутафчиев, заедно със съпругата си Елица (сестра на Теа) и малката им дъщеричка. Известният актьор издаде малка тайна и се пошегува, че по роднинска линия вече е получил главна роля в кино разказа, който Теа пише.

Съвсем логично най-развълнувана от всички бе звездата на вечерта Теа Денолюбова. Тя така и не разкри кой точно е Боян, но подари първия екземпляр от новата си книга на малкия китарист Жожо: „Пишех за някакви пристанища, бели ризи, въздух на квадратчета и къщи с капаци. Две години по-късно събрах всичките си истории и написах “Боян”. Обичам да пиша – сравнявам го с влюбването, с Варна, с морето през септември, със семейството ми, с летните утрини, чайките, с мечтаенето, с Отис Рединг, звучащ от стар грамофон, с фадо в някое малко кафене.. В “Боян” разкривам най-тайните сантиметри от света ми – но си запазвам удоволствието да бъда господар на пространството между редовете – то е парченцето, което оставям за себе си. Най-хубавата част. Изгубена съм някъде там. Много е хубаво. Щастие е” - сподели искрено младата писателка.

Тази година Теа  Денолюбова завърши  английската гимназия в град Варна и след дни заминава да учи дизайн в известна Академия за изкуство в Милано. Теа се занимава и с художествена фотография. Миналата година бе забелязана от членовете на Фондация „Стоян Камбарев” заради прекрасната си нежна, чувствителна  и искрена поезия в дебютната си стихосбирка „Сложи ме на пауза”. Ето че само година по-късно на пазара вече е и втората и книга „Боян”. 

Топлата септемврийска вечер събра много от приятелите на Теа в прекрасната градина зад  Националната художествена галерия – режисьорът Камен Калев, писателката Людмила Филипова, младите Йосиф Камбарев и Юлиян Спасов, финансистът Румен Цонков, Юлия и Веселин Савови от Съни филмс, скандалните авангардисти Кристина и Константин Вампила бяха само малка част от феновете на Теа, които си закупиха книги и се наредиха на извилата се опашка за автографи в края на вечерта.