Лейди Гага и Брадли Купър изпълниха на живо хитовата си песен Shallow - част от саундтрака на "Роди се звезда", с която спечелиха "Оскар", по време на церемонията.

Вижте изпълнението в снимки >>

Роклите на червения килим >>

Всички снимки от церемонията >>

Вместо да се появят от бекстейджа, двамата излязоха от публиката и тръгнаха по стълбите към сцената, където ги очакваше пиано. Те пяха в интимна близост един до друг, което страшно се хареса на потребителите в социалните мрежи.

След изпълнението си тълпата станаха на крака и бурно ги аплодира.

За разлика от публиката обаче музикалните критици не се изказаха толкова възторжено за изпълнението. Според тях дуетът не е бил на ниво в музикално отношение - Лейди Гага имала несигурни моменти, докато изпълнявала хитовото парче, а някои от тях се питаха дали въобще Брадли Купът може да пее. Изглежда, че причината за дисонансът е бил в тоналността - за живото изпълнение се е наложило да я качат заради гласа на Брадли, което е донесло своите негативи и за певицата.

В социалните мрежи повечето коментари обаче бяха положителни и свръхемоционални. Романтичната страна на този дует бе по-силен от аргументите на професионалистите за качеството на изпълнението.

Лейди Гага се появи за първи път публично, след като обяви раздялата си с 50-годишния си годеник Кристиан Карино. Половинката на Брадли Купър пък - моделът Ирина Шейк, бе сред публиката по време на изпълнението.