Поредицата продължава и "Матрицата се завръща" ударно. Това проличава от "Изборът е твой" - специалния сайт, с който Уорнър Брос анонсират предстоящия трейлър на филма.

Сайтът е интерактивен и предлага избор на посетителя да избере между синьо и червено хапче, които стартират два различни тийзъра.

При натискането на червеното се виждат Кари Ан-Мос (Тринити), Киану Рийвс (Нео) и новата звезда в актьорския състав - Яхиа Абдул-Матин II, за когото се очаква да замести Лорънс Фишбърн като Морфей.

В "синия" вариант пък гласът зад кадър съобщава, че "вече не различавате реалността от фантазията" и "лошо е, когато въображението ни ни застрашава. Не искаме никой да пострада, нали?".

И двата варианта на тийзъра включват легендарните падащи зелени цифри, а също така посочват точния час в момента на гледане.

В четвъртък почитателите на "Матрицата" ще могат да видят целия трейлър. Премиерата на филма е планирана за 22 декември 2021 г., като той ще се появи едновременно по кината и на стрийиминг платформата HBO Max, където ще бъде достъпен за 31 дена.

 Вижте специалния сайт за новата серия ТУК