Южнокорейската кей-поп формация BTS, рапърката от САЩ Доджа Кет и колумбийският регетон певец Джей Балвин са първите оповестени изпълнители за предстоящата церемония за видеомузикалните награди на MTV..

BTS, които са с три номинации за отличията, ще изпълнят за първи път новия си сингъл "Dynamite". Парчето ще излезе на 21 август.

Доджа Кет и Джей Балвин също са сред номинираните за видео музикалните награди на MTV. С най-много номинации - по девет, са Лейди Гага и Ариана Гранде, следвани от Били Айлиш и Уикенд с по шест.

Отличията ще бъдат раздадени на 30 август. Наградното шоу ще бъде излъчено от центъра "Барклис" в Бруклин. Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо заяви миналия месец, че проявата ще бъде съобразена с всички разпоредби за безопасност, в това число ограничена или отсъстваща публика, на фона на продължаващата коронавирусна пандемия, припомня БТА.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от MTV (@mtv) на

Редица наградни шоута бяха отменени или отложени заради епидемиологичната обстановка. На този етап остава планът призовете "Грами" за латино музика да бъдат раздадени през ноември.