Джеф Шел бе отстранен като главен изпълнителен директор на американската медия NBCUniversal, след като е признал, че е имал връзка със служителка, пише RadarOnline.

"Днес е последният ми ден като главен изпълнителен директор на NBCUniversal. Имах връзка с жена в компанията, за което дълбоко съжалявам. Искрено съжалявам, че подведох колегите си, те са най-талантливите хора в бизнеса и възможността да работя с тях през последните 19 години бе привилегия", се казва в изявлението на Шел.

Според компанията-майка на Universal - Comcast, екипът на Шел ще докладва директно на президента на Comcast Майк Кавана. Компанията не е провеждала интервюта, не търси заместник и не планира да го направи незабавно, заявява източник.

Шел, който е женен, пое поста главен изпълнителен директор на NBCUniversal през януари 2020 г. Той контролира стрийминг услугата Peacock, спортните производствени операции, групата телевизионни станции, и развлекателните и новинарски телевизионни мрежи като NBC News.

Само няколко месеца след като пое поста на главен изпълнителен директор той промени дейността на NBCUniversal. Неговата цел бе стриймингът и традиционната телевизия да работят в по-тясно сътрудничество. Той е бил и президент на програмната група на Comcast, където управлява национални и регионални телевизионни мрежи, включително E! Преди това е председател на NBCUniversal International, а по-късно, от 2013 до 2019 г., е председател на Universal Filmed Entertainment Group. Преди да поеме ръководството като главен изпълнителен директор, Шел е председател на NBCUniversal Film and Entertainment.