Филмът "Новите мутанти" с участието на Мейзи Уилямс, Аня Тейлър-Джой и Чарли Хийтън оглави бокс-офис класацията на Северна Америка с постъпления от продажбата на билети през уикенда в размер на 7 милиона долара.

Второ място с 2,6 милиона долара заема първенецът от миналата седмица - филмът "Ненормален" с Ръсел Кроу. Следва анимацията "Спондж Боб: Гъба беглец" с 604 000 долара.

Челната петица в бокс-офис класацията на Северна Америка се допълва от "Личната история на Дейвид Копърфийлд" с участието на Дейв Пател и драмата "Words on Bathroom Walls", предава БТА. Приходите от продажбата на билети за двата филма през уикенда в киносалоните на САЩ и Канада възлизат съответно на 520 000 долара и 454 000 долара.

Заради коронавирусната пандемия повечето нови филмови дебюти бяха отложени, като някои продукции излязоха директно в стрийминг платформи, пропускайки големия екран.

Съобразно мерките за безопасност на фона на пандемията киносалоните в САЩ и Канада останаха затворени месеци наред. Кината постепенно започнаха да приемат посетители, но тези в гъсто населени места като Ню Йорк, Ню Джърси и Калифорния все още не работят.

На 8 март, преди киносалоните да затворят съобразно ограничителните мерки, целящи да забавят разпространението на коронавируса, приходите в северноамериканския бокс-офис, начело с анимацията "Напред", възлизаха на около 100 милиона долара, припомня ЮПИ.

Междувременно Асошиейтед прес предаде, че филмът "Тенет" - една от най-дългоочакваните продукции на годината, е реализирал 53 милиона долара след излизането си на 41 глобални кинопазара в по-голямата част от Европа, Република Корея и Канада.

"Тенет" на Кристофър Нолан с Джон Дейвид Уошингтън излиза тази седмица на екран в САЩ и Китай - водещите кинопазари в света. Премиерата на дългоочакваната продукция, първоначално планирана за 17 юли, беше отлагана нееднократно заради коронавирусната пандемия.