Киносалоните се затрудняват да привлекат зрители в условията на коронавирус пандемията.

Филмът на "Metro-Goldwyn-Mayer" и "Comcast Pictures" трябваше да излезе по екраните първоначално през април тази година, а след това на 11 ноември. Киностудиата и продуцентите Майкъл Уилсън и Барбара Броколи заявиха, че премиерата се отлага, "за да може той да бъде гледан от публиката в киносалоните по цял свят".

"Разбираме, че отлагането ще разочарова феновете ни, но се надяваме да споделим "Смъртта може да почака" догодина", написаха продуцентите в официалния акаунт на Джеймс Бонд в Туитър.

Решението е взето след разочароващите опити на киносалоните да привлекат публика, след като отвориха отново след няколкомесечно прекъсване заради пандемията от Covid-19. То е поредното, което затруднява работата на киносалоните. Излизането на "Черната вдовица", "Уестсайдска история" и други очаквани филми също беше отложено за догодина.

Поредицата за Джеймс Бонд е една от най-доходоносните в света. "Спектър" от 2015 г. донесе приходи от 880 милиона долара от прожекции в киносалоните по света, а "007 Координати: Скайфол" от 2012 г. - над 1 милиард долара.

"Смъртта може да почака" е заснет с бюджет 200 милиона долара, предава БТА. В него ще е последната изява на актьора Даниъл Крейг като Джеймс Бонд.