Фондация за изкуство "Стоян Камбарев" продължава да привлича нови приятели и съмишленици извън пределите на България, като представя младите си открития на  голямата международна сцена и ги подкрепя в осъществяването на техните мечти и проекти. След големия успех на първото издание, тази година отново ще се проведе бляскава гала вечер в Лондон, като интересът към събитието е толкова голям, че всички билети свършиха за седмица. Вторият благотвотворителен бал на фондация "Стоян Камбарев" ще се състои на 18-и ноември 2018 г. от 19:00 ч. в легендарното Café De Paris в сърцето на британската столица.

Вижте снимки >>

Председателят на УС на Фондацията Деси Тенекеджиева ще посреща лично гостите заедно с патрона на събитието принц Кирил - един от най-верните приятели и подръжници на тази благородната кауза и истински посланик на България по света.

Ето какво сподели той:

"Голяма чест и удоволствие е да съм патрон на фондация "Стоян Камбарев" за втори пореден път. След като миналата година видях с очите си магичните изпълнения на младите музиканти, сега дори съм още по-развълнуван да участвам в тазгодишната гала. Публиката в Лондон е доста разглезена що се отнася до музикални събития, но такава вечер, изпълнена с толкова впечатляващ талант и вкус е уникална, дори за високите стандарти на британската столица. Впечатлен съм от несравнимата страст и енергия на Деси да променя живота на толкова много млади артисти, което е истински дар за нашата общност, а за мен е истинско удоволствие да я подкрепям. Очарован съм и от прекрасното място, което Деси е успяла да осигури за Бала тази година."

Първия бал в Лондон през 2017:

С богата история, вече повече от девет десетилетия култовият клуб в сърцето на Лондон е сред най-известните и елитни места за шоупрограми в света. Благородната мисия на фондация "Стоян Камбарев" е да впечатлили собствениците и мениджмънта на Café De Paris, който стана партньор на събитието - нещо изключително рядко за клуба.

На галата ще присъстват около 170 специално поканени британски гости, представители на бизнеса, политиката, членове на благороднически фамилии, царски и кралски семейства, известни имена от шоубизнеса, както и част от българския елит в Лондон.

Специално от България за вълнуващото събитието ще пристигнат главните изпълнителни директори на основните парньори на Фондация "Стоян Камбарев" - Левон Хампарцумян, Нели Беширова, Емил Кайкамджозов и Драгомир Трухчев. Тази година към приятелското семейство на фондацията се присъединиха и няколко компании на едни от най-успешните български финансисти и бизнесмени във Великобритания - Мирослав Богдансалиев, Ево Стефанов и Фреди Василев, който ще предостави и високо технологичен подарък за един от участниците в търга с най-голям късмет.

Балът ще протече под формата на официална вечеря с изискано многостепенно меню, благотворителен търг и мултимедийния концерт-спектакъл, в центъра на който ще блестят музикалните звезди на фондацията - изящната класическа певица Мария Славова и младите виртуози - пианистът Светослав Тодороя, братята цигулари Алекс и Мартин Зайранови и китаристът Георги Димитров-Жожо.

Гост звезда ще бъде Тони Мур от Iron Maiden и Cutting Crew, който е приготвил впечатляваща изненада за всички. Водещи на спектакъла са очарователната британска актриса с български корени Девора Уайлд и 8-годишният талант Аштън Майърс.

Благотворителният търг ще бъде воден от уважаваният финансист Пол Карол - основател на първия клуб по дебати във Великобритания. Акцент ще бъдат произведенията на изкуството на младите художници и визуални артисти, които фондацията подкрепя и чиито картини откупи за търга: Калоян Илиев-Кокимото, Радослав Нинов-Руди, Нора Ампова, Велизар Димчев, Виктория Георгиева-Mouse, Огняна Серафимова, Мина Златева и Андрей Хамбарски, чиято работа определено ще бъде звездата на вечерта!

Сред ценните вещи на търга ще бъде и пълното фототипно издание на Четириевангелието на цар Иван Александър, дарено от своя издател Диляна Русева.

Eдни от най-известните в световен мащаб български спортни звезди - Григор Димитров и Христо Стоичков за поредна година подкрепят благородната кауза на Фондация "Стоян Камбарев", предоставяйки свои вещи за търга, а атрактивна реклама на България ще се излъчва по време на наддаването за ваканциите, предоставени от едни от най-луксозните хотели у нас.

Продуценти на бала са Moon Fox ltd и Nova film - компаниите на Деси Тенекеджиева, а организацията е поверена на бутиковата събитийна агенция Diva Events London на Ирина Бехар и Биляна Тодорова. Комуникационен партньор за Англия е Linda Noor PR. Официален дизайнер на изисканото арт събитие е Кolchagov&Barba.

Партньори на благотворителния бал в Лондон са: Café de Paris, Petroceltic, Avalon, IBA Bulgaria,  Milennium Bathroom, Methodia, Carding, Premier Tours, Катарджина Естейт, BeColor, Clique, агенция Metrica, Prime Development както и разбира се основните партньори на Фондация "Стоян Камбарев" - УниКредит Булбанк, Бон Марин Холдинг и Енекод АД.