На партито присъстваха също така и спонсори, представители на Посолството и Културния ни институт в Лондон, приятели и поддръжници на фестивала от различни бизнес организации.

Вижте снимки >>

От 1 до 30 ноември ще продължи второто издание на Лондонския фестивал на българската култура. В рамките на 30 дни българската общност в британската столица, както и всички почитатели на националната ни култура ще станат свидетели на над 20 прояви – 11 симфонични и камерни концерта, участие на 4 певчески хора, 4 джаз и фолклорни концерта, 2 изложби, 3 кинопрожекции и 3 театрални представления.

През 2012 година концертите ще бъдат изнесени в едни от най-известните зали в Централен Лондон. На джаз концертите ще партнират Лондонски джаз фестивал и Радио 3 на BBC. Програмата включва гостуване на Варненската филхармония и Биг бенда на Българското национално радио.

Фестивалът е и дна от най-големите рекламни кампании на България в Лондон – почти един милион посетители на лондонското метро дневно ще научават за изявите Лондонския фестивал на българската култура от рекламите на събитието.