Известният британски режисьор сър Ридли Скот се завръща към поредицата "Пришълецът", за да отбележи 40-годишнината ѝ с трети филм, който предхожда хронологично оригиналната продукция, съобщи Контактмюзик.

Вижте галерията >>

81-годишният Скот поставя началото на научнофантастичния хорър франчайз през 1979 г. с първия филм "Пришълецът". Режисьорът разкрива, че се е възползвал от възможността да отбележи подобаващо 40-ия юбилей на поредицата и вече е започнал работа над нов проект.

"Изпратиха ми сценария. Прочетох го. Хареса ми. След 32 часа бях в Холивуд", споделя Ридли Скот за "Варайъти".

Въпреки успеха на оригиналната продукция от 1979 г., реализирала 104 милиона долара в международния бокс-офис и станала шестата най-касова за годината, Скот се оттегля от франчайза. През 1986 г. на екран излиза продължението "Пришълците", режисирано от Джеймс Камерън. Следват продълженията "Пришълецът 3" (1992) на Дейвид Финчър и "Пришълецът: Завръщането" (1997) на Жан-Пиер Жьоне, предаде БТА.

Актрисата Сигорни Уивър се превъплъщава в образа на героинята Елън Рипли в оригиналния филм "Пришълецът" и трите му продължения.

През 2003 г. Ридли Скот се завръща с по-кратка версия на оригинала от 1979 г., който счита за твърде дълъг. Впоследствие режисьорът застава зад камерата за два филма, който предхождат хронологично първия филм - "Прометей" (2012) и "Пришълецът: Завет" (2017).