Чекът от 100 000 лева и титлата Крал на "Игри на волята: България" отиват отвъд Калотина, след като сърбинът Алекса се доказа като най-силния, най-издръжливия, най-сръчния, най-социалния и най-големия късметлия в тазгодишното издание на шоуто по Нова тв. Шампионът по борба започна своя път в екстремното риалити като част от племето на Резервите, влезе последен в истинското състезание, но преодоля всички предизвикателства и завоюва победата.

Един Непобедим - Георги, един Безстрашен - Филип и един Супергерой - Алекса направиха най-запомнящия се финал в историята на екстремното шоу.

След три месеца, изпълнени с изпитания за физиката, ума и волята на състезателите, Алекса Ерски надделя над своите съперници в битка с неочаквани обрати и стана големият победител в четвъртия сезон на шоуто.

"За първи път в "Игри на волята" мога да кажа, че съм доволен от своето представяне. Наистина беше много тежка битка от началото до самия край. Имах много достойни противници. Искам да благодаря на Георги и Филип! Благодаря на всички!", развълнувано сподели сърцатият сърбин след най-важната си битка.

"Адмирации за Алекса. Наистина достоен съперник и достоен победител!", коментира Филип. Двамата с Георги показаха какво е истинско спортсменство и поздравиха новия шампион за голямата победа.

Зрителите на Нова тв станаха свидетели и на изключително оспорвана битка между петимата полуфиналисти. В нея най-добрата жена в четвъртия сезон на "Игри на волята: България" - Виктория и черната нинджа на Арената - Гого се разделиха на косъм с възможността да се борят за победата.

Цели 30 състезатели се впуснаха в безмилостната надпревара, а четвъртото племе на Резервите преобърна играта по невиждан досега начин.