Стела Маккартни поднесе шоуто за своята пролетна колекция на открито, на парижка улица с изглед към Айфеловата кула, и с щандове, заредени с устойчви продукти, съобщи Ройтерс.

Колекцията й включва въздушни, женствени вечерни рокли и блестящи секси панталони.

Моделите дефилираха по паважа с къси, развяващи се пелерини, златни жакардови костюми, цветни флорални щампи, фракове и пояси, а огледалните брошки на Андрю Логан придаваха допълнителен блясък. С участието на жени и мъже модели идеята беше да се покаже, че "всеки може да носи тези неща", каза Маккартни пред журналисти след шоуто и след фотосесия с гости, сред които бяха Парис Хилтън, Крис Рок и Тони Паркър.

Кейт Бланшет и Стела Маккартни по време на модното шоу в Париж

Снимка: Getty Images

Наричайки събитието си "Пазарът за устойчиви решения на Стела", дизайнерката направи жест към щандовете зад себе си, на които бяха показани платове, изработени от водорасли и ябълки, рециклирани пластмасови бутилки, минала колекция от детски дрехи и козметични продукти на марката, собственост на Ел Ве Ем Аш.

"Нещо е по-добре от нищо: просто се срещайте с хора, научавайте нови неща, опитайте се да вземете бутилка за вода следващия път, когато излизате, и торбичка за пазаруване за следващия път, когато пазарувате, и спрете да употребявате толкова много мода, защото знаем, че нямаме нужда от нея", каза тя.

Модният дизайнер Стела Маккартни на мястото, където представи своето модно шоут

Снимка: Getty Images

Запитана за предизвикателствата при организирането на пазара на открито, Маккартни каза, че не е планирала дъжд.

"Никога не правим план за действие при дъждовно време, винаги казвам, че вярвам в майката земя", каза Маккартни.

Стела Маккартни се среща с търговци преди модното шоу

Снимка: Getty Images