Животът ни често бива сравняван с книга, чийто автор сме самите ние, пишейки собственоръчно своята история, посредством решенията, които вземаме, и изборите, които правим. В началото страниците на този том са празни, просто множество бели листи, но постепенно те се изпълват от случките и събитията, изграждащи нашето битие. Именно тях наричаме опит и го мерим в години. Благодарение на него обаче, все по-малко неща в ежедневието ни се случват за първи път, лишавайки ни от придружаващите ги чисти и неподправени емоции.

Ето защо всеки понеделник новата рубрика #Сефте на Dir.bg ще насочва вниманието на известните личности към онези специални моменти, изпълнени с нови и непознати до онзи момент усещания. В рамките на няколко минути те ще трябва не просто да си ги припомнят, но и да ги споделят с всички нас, позволявайки ни да надникнем в миналото им, изградило ги като хората днес. Кои са постъпките, с които се гордеят, или онези, които определят като грешка, предстои да разберем.

Днес се срещаме с мъжа, който най-редовно "пие кафе с Боби" - Ерол Ибрахимов, добил популярност у нас още през 90-те години на миналия век като един от създателите на ска-групата "Уикеда", издала общо 5 албума, в която се изявява не само като вокалист, но и басист.

При Ерол всичко е "искрено и лично", както казва самият той, ето защо без каквото и да било притеснение музикантът се съгласи да застане пред камерата на Dir.bg и да отговори съвсем откровено на всичките ни въпроси. От отговорите му, поднесени с широка усмивка, разбираме, че като дете певецът е имал навика често да лъже родителите си. Първата неистина, която си спомня, че е изрекъл пред тях, била за да избегне наказание, че си е порязал крака, къпейки се в забранен вир.

"Глупаво", признава той през смях.

Първият му детски спомен е от сватба, на която са го завели да види новородените пиленца в кокошарника. Оказало се обаче, че те били мъртви. Тогава той скришом взел едно от тях и го сложил в джоба си, преди да се върне на сватбеното тържество.

"Майка ми ме попита: "Какво държиш в джоба си?", на което отговорих с "Нищо"... Това бе втората ми лъжа. Предизвиках истинска паника, когато ме накараха да извадя ръката си и да покажа какво крия", разказва той.

Първият албум, който някога си е купил, е бил на "Iron Miaden", но това изобщо не изненада, при положение, че като ученик е "разкрасил" една от външните стени на сградата на училището си с огромни графити, използвайки черна боя и четка (тъй като тогава е нямало спрейове), изписвайки "Judas Priest", "Punk"s not dead", "Heavy Metal" и, естествено - "Iron Maiden".

Преди да хване микрофона, демонстрирайки певческия си талант, първите спечелени с труд пари, изкарва като общ работник на строеж, бъркайки бетон.

По време на своя дебют на музикалната сцена, мисълта, минала през съзнанието му, е "Б*хти якото", втората обаче е "Ами сега? Какво точно трябва да направя?"

Изгледайте видеото, за да разберете останалите сефтета на Ерол.