Филмът "Шан-Чи и легендата за десетте пръстена" заема първото място в бокс-офис класацията на Северна Америка за трета поредна седмица с очаквани приходи от 21,7 милиона долара. Печалбата от филма с първия азиатски супергерой на "Disney" на вътрешния пазар вече е 177 милиона щатски долара. По всичко личи, че съвсем скоро той ще задмине "Черната вдовица" на "Marvel", който досега е донесъл 183 милиона долара на студиото.

От световния пазар "Шан-Чи и легендата за десетте пръстена" донесе на създателите си 320,6 милиона долара. Лентата обаче не се прожектира в Китай.

Научната фантастика "Свободен играч" се очаква да се изкачи на второто място с 5,2 милиона долара приходи от уикенда. Продулцията с Райън Рейнолдс оглавяваше две седмици бокс-офис класацията на Северна Америка, а откакто е на екран неизменно присъства в топ пет.

"Cry Macho" - новият проект на Клинт Истууд, в който той е в ролята на бивша родео звезда, се очаква да дебютира на трето място с 4,5 милиона долара. Той е достъпен и в HBO Max, пише БТА. Сравнително ниските приходи от него показват, че зрителите още не са готови да се върнат в киносалоните.

На четвърто и пето място в списъка с най-доходоносни заглавия, радващи се на вниманието и интереса на публиката в Северна Америка, са филмите на ужасите "Кендимен" и "Злокобен".