Непосредствено след като "Universal Pictures" оповести, че отлага с една година излизането на екран на третия филм от поредицата "Джурасик свят" заради пандемията, снимките на филма бяха преустановени заради положителни проби за коронавируса, съобщават световните агенции.

"Научихме, че имаме няколко положителни проби за Covid-19. Скоро след това всички тестове бяха отрицателни, но заради протоколите за безопасност решихме да преустановим снимачния процес за две седмици", написа в Twitter режисьорът Колин Тревороу.

Съобщението му е придружено от изображение на динозавър в клетка, който носи предпазна маска за лице.

Актрисата Брайс Далас Хауърд на свой ред е благодарила в Инстаграм на режисьора и екипа му, че поставят на първо място здравето и безопасността.

Само ден по-рано "Universal Pictures" оповести, че излизането на екран на "Джурасик свят: Доминация" с участието и на Крис Прат и звездите на оригиналния филм "Джурасик парк" (1993) Сам Нийл, Лора Дърн и Джеф Голдблум се отлага с една година от юни 2021 г. за юни 2022 г.

"Джурасик свят: Доминация" е втората голяма холивудска продукция, снимките за която се преустановяват за две седмици заради положителни проби. В началото на септември беше спрян снимачният процес на филма "Батман" на "Warner Brothers", след като се появиха съобщения, че човек от екипа, за когото масово се твърдеше, че е изпълнителят на главната роля Робърт Патинсън, е дал положителна проба за коронавируса.

Снимките за поредното динозавърско приключение бяха подновени през юли в Англия под строги протоколи за безопасност на актьорския състав и екипа, след като през март бяха преустановени заради коронавирусната пандемия, довела до затварянето на филмови и телевизионни снимачни площадки по света.