Тази вечер легендарната рок група Scorpions ще бъде част от откриването на третото издание на фестивала "Midalidare Rock In The Wine Valley" 2023. Тридневният рок фестивал, който се провежда в чирпанското село Спасово, ще започне с група De La Bona, след това на сцената ще се качат Iron Savior I Dynazty, а кулминацията на първата вечер ще бъде изявата на германската рок група Scorpions.

Фестивалът ще продължи до 2 юли. "Щастливи сме, че можем да започнем именно със Scorpions, които нямат нужда от представяне. Истински легенди на рок музиката, които за първи път в България ще изпълнят песни от последния си албум Rock Believer и, разбира се, всички класики, които всички ние знаем и пеем", казват организаторите.

Scorpions продължава своето световно турне, с което, освен новия им 19-и студиен албум, отбелязват и 50 години от дебюта си с Lonesome Crow. Именно в Rock Believer групата за първи път работи с бившия барабанист на Motörhead - Мики Дий.

"Записахме новия албум на живо, заедно в една стая, както се правеше през 80-те", казва вокалът Клаус Майне. "Това да сме отново на турне с групата и да свирим пред хиляди хора, представяйки им новата ни музика, е нещо много специално в кариерите ни", допълва китаристът Рудолф Шенкер.

Купи билет

Scorpions е призната за рок група номер 1 в Германия и една от най-важните рок групи в целия свят. Има продадени над 120 милиона копия от албумите си, над 5000 концерта. Създатели са на песента Wind Of Change, която доминира музикалните класации в целия свят, както и на хитове като "Rock You Like A Hurricane", "Still Loving You" и "Send Me An Angel", припомня БТА. Носители са на множество награди, имат и звезда на Холивудската алея на славата.

Организаторите на рок феста са помислили и за утрото на 1 юли-известно като Джулай Морнинг - за доброто настроение на присъстващите призори ще се погрижaт Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени".

Снимка: blm events