Адаптацията по "Marvel" "Морбиус" с Джарет Лето в главната роля получи лоши отзиви, но въпреки това оглави бокс-офис класацията на Северна Америка с приходи от 39,1 милиона щатски долара от продажба на билети.

Сумата е необичайно ниска за филм от киновселената на стуидото. Предишната негова продукция, показваща историята на нов герой  - "Венъм" дебютира през 2018 г. с двойно по-големи продажби.

"Морбиус" обаче получи и необичайно лоши отзиви за филм на "Marvel". В сайта Ротън томатоус процентът за "свежо" е едва 17. Публиката също го оцени ниско - с 69 процента "свежо", но все пак го хареса повече от кинокритиците.

Бюджетът на лентата беше сравнително скромен за комиксов филм.

На световния пазар тя събра общо 44,9 милиона щатски долара през уикенда.

"Изгубеният град" - водачът на бокс-офис класацията на Северна Америка от миналия уикенд, слезе на второ място с приходи от 14,8 милиона долара. Трети е "Батман" 10,7 милиона долара.

След като спечели награда "Оскар" за най-добър филм "CODA: Дете на глухи родители" беше пуснат от "Аpple" в 500 киносалона. Филмът, който дебютира по Apple TV през август миналата година, стана първият от стрийминг канал с най-високото холивудско отличие. Компанията обаче не разпространи данни от продажбата на билети, предава БТА. Така "CODA'' стана първият лауреат на "Оскар" за най-добър филм без данни от бокс-офиса.