Филмът "Вечните" оглавява бокс-офис класацията на Северна Америка за втора поредна седмица, съобщиха световните информационни агенции. Продукцията на "Марвел", режисирана от носителката на "Оскар" Клои Чжао ("Земя на номади") и с участието на звезди като Анджелина Джоли, Салма Хайек, Кит Харингтън, Хари Стайлс, донесе през уикенда приходи от 27,5 млн. долара.

Миналата седмица "Вечните" дебютира в киносалоните в САЩ и Канада с постъпления в размер на 71 милиона долара. Второ място в бокс-офиса на Северна Америка с приходи от 16,4 милиона долара заема комедията "Клифърд, голямото червено куче", която дебютира в киносалоните. Филмът беше пуснат и за абонатите на стрийминг платформата "Парамаунт+".

Снимка:БТА

Трети е римейкът на филма "Дюн" по научнофантастичния роман на Франк Хърбърт, режисиран от Дени Вилньов. Приходите за изминалия уикенд възлизат на 5,5 милиона долара. Следва 25-ият филм от поредицата за Джеймс Бонд "Смъртта може да почака" с 4,6 милиона долара.

Челната петица в бокс-офис класацията на Северна Америка се допълва от филма "Венъм 2: Време е за Карнидж". Приходите от продукцията в киносалоните на САЩ и Канада през изминалия уикенд възлизат на 4 милиона щатски долара.