Специалисти съветват: Внимавайте с преяждането по празниците
Специалистите са категорични – преяждането може да ви докара сериозни проблеми, особено ако сте спазвали стриктно 40-дневния пост. Какво и как да консумираме, за да посрещнем празниците в добро здраве?
Д-р Мария Далемска – гастроентеролог и диетолог, казва пред БНТ1: "След прехранване по празниците можем да бъдем на така наречения разтоварителен режим, като да преобладават в храненето предимно зеленчуците, а месото да звучи като десерт. 150-200 грама месо на ден, което да не е тлъсто. Като най-лесно смилаемо това е рибата без кожата, телешко и пилешко месо”
Всичко това не важи, ако сте спазвали Коледните пости. Преди да включите месото отново в менюто си тряба внимателно да се захраните.