Дженифър Хъдсън и Наоми Кембъл са малка част от знаменитостите, които утвърдиха тенденцията като актуална за сезона. Формулата се крие в естествения нюанс в корените на косата, който постепенно променя цвета си в краищата. В зависимост от цвета на косата ви, плавното преливане има два варианта – от тъмен към светъл нюанс или обратното.

Тази мода улеснява жените, защото вече няма да е необходимо да посещавате фризьорския салон всеки месец, за да боядисвате корените си. Ползата е, че се акцентира върху естествената ви коса. Не бива да пренебрегвате и цвета на лицето си, гардероба и обичайния си грим при избор на боя за коса.

Преливането може да става и с три нюанса, като през зимните месеци са по-подходящи топлите тонове. Косата с цвят на тъмен шоколад може да се комбинира с червеникав отенък, а карамелените отблясъци си подхождат с кафяви тонове. На по-смелите представителки на нежния пол ще се хареса и виолетовият цвят. Кестенявите жени могат спокойно да направят прехода към блондинка в краищата на косата си, пишат от БГНЕС.