17-годишната Стейси Ирвайн от Бирмингам (Англия) от съвсем малка се храни само с фаст фууд. Никога не е опитвала плодове и зеленчуци.

Очевидно е, че този режим на хранене не може да доведе до нищо добро. Стейси постъпва в болница, заради недостиг на въздух. Краят на фаст фууд периода за нея приключва с анемия (поради липса на витамини) и язва на стомаха. Наложило се преливане на витамини със система.

Най-интересното е, че самата Стейси е искала да се откаже от вредната храна, но при нея вече се е формирала пълна зависимост, пишат от fakti.bg. За пръв път тя опитва хамбургер на две годинки, когато с майка си посещават "Макдоналдс".

„Хамбургерите толкова много ми харесаха, че не исках да ям нищо друго освен тях”, спомня си Стейси. Майка й така и не е успява да я накара да се храни с друго през тези 15 години.

„За моята десетгодишна практика, това е първият подобен случай. Трябва обаче да отбележим, че всички почитатели на фаст фууда страдат от недостиг на витамини. Да, тези хора рядко стигат до болница, подобно на Стейси, но и не могат да се похвалят с високо самочувствие и добро настроение”, каза диетологът Карина Норис.

Петте най-опасни фаст фууд храни са:

1. Хот Дог (в майонезата и кетчупът няма нищо хранително)

2. Пица (тестото й обикновено се прави от брашно, соево масло и консерванти)

3. Хамбургер (в хлебчето и соса има много безполезни неща)

4. Пилешки крилца (15% от техния състав е вода, фосфати и сол)

5. Дюнер (прави се от най-евтиното свинско и пилешко месо)