Getty Images/Guliver Photos
С малко шоколад на закуска се отслабва
Консумацията на шоколад, като част от балансирана закуска, включваща протеини и въглехидрати, спомага отслабването.
Ключът към намаляването на килограмите се крие в сутрешното задоволяване на глада, когато метаболизмът работи активно и сме по-способни да изразходваме допълнителни калории, казва водещият изследовател проф. Даниела Якубович.
Според експертите добавянето на десерт към сутрешната закуска подобрява контрола над апетита и предотвратява излишните похапвания през остатъка от деня.
Резултатите от изследването показват, че участниците, прибавящи бисквити, кекс или малко шоколад към закуската си, отслабват с около 18 кг. повече, отколкото хората, които избягват консумацията на сладкиши. Освен това, загубилите излишно тегло, запазват килограмите си за продължителен период от време.
Пълноценното сутрешно хранене осигурява енергия за ежедневните дейности, подпомага мозъчната функция и стимулира метаболизма, което допринася за свалянето на килограми и поддържането на теглото.
Закуската е важна за регулирането на хормона грелин, който има свойството да повишава апетита, обяснява проф. Даниела Якубович, цитиран от puls.bg.
Крайно рестриктивните режими на отслабване, които напълно изключват консумацията на сладкиши и въглехидрати, са първоначално ефективни, но нямат дълготраен ефект за запазването на килограмите, поясняват експертите.
Според експертите добавянето на десерт към сутрешната закуска подобрява контрола над апетита и предотвратява излишните похапвания през остатъка от деня.
Резултатите от изследването показват, че участниците, прибавящи бисквити, кекс или малко шоколад към закуската си, отслабват с около 18 кг. повече, отколкото хората, които избягват консумацията на сладкиши. Освен това, загубилите излишно тегло, запазват килограмите си за продължителен период от време.
Пълноценното сутрешно хранене осигурява енергия за ежедневните дейности, подпомага мозъчната функция и стимулира метаболизма, което допринася за свалянето на килограми и поддържането на теглото.
Закуската е важна за регулирането на хормона грелин, който има свойството да повишава апетита, обяснява проф. Даниела Якубович, цитиран от puls.bg.
Крайно рестриктивните режими на отслабване, които напълно изключват консумацията на сладкиши и въглехидрати, са първоначално ефективни, но нямат дълготраен ефект за запазването на килограмите, поясняват експертите.