Защо домашни маски? Защото в тях няма химия, и защото приготвянето им е част от грижата за себе си, която е задължителна, съветват от сайта acnehelp.bg.

Ябълкова маска с мед

1 малка ябълка

1-2 супени лъжици мед

Измийте ябълката, почистете я от семките и я пасирайте в блендера. Не я белете, в кората има много полезни вещества, който хранят кожата. Добавете меда и разбъркайте добре. Нанесете върху лицето плътен слой и релаксирайте 20 минути. Отмийте маската с топла вода, без сапун или почистващи препарати.

Тази маска е най-ефективна прясна, затова приготвяйте малки количества и я използвайте еднократно. Медът е естествен антиоксидант, затова присъства активно в грижата за кожата. Той елиминира голяма част от микробите, които причиняват акне.

Маска с белтъци преди парти

1 яйчен белтък

1 чаена лъжичка мед

няколко капки лимон

Разбиваме белтъка добре, но не на сняг. Смесваме го с меда и лимона. Разбъркваме добре всички съставки докато се получи хомогенна смес. Нанасяме на лицето и релаксираме с маската 15 мин. Отмиваме с топла вода.

Тази маска е особено ефективна преди парти, защото свива порите на кожата, а медът третира възпаленията от акне. Тъй като е доста силна, добре е да я прилагаме не по-често от веднъж седмично.

Маска от жълтък с босилек и пшеничен зародиш

1 супена лъжица сух босилек

1 яйчен жълтък

1 супена лъжица пшеничен зародиш

Кипваме босилека в 50 гр. вода за около 3 минути. Прецеждаме и смесваме 20 гр. от водата с пшиничния зародиш и жълтъка. Разбъркваме добре. Ако сместа е рядка, добавяме още пшеничен зародиш.

Нанасяме маската на почистено лице и релаксираме 20 минути. Отмиваме с топла вода.

Остатъкът от босилековата отвара използваме като тоник за лице през целия ден. Ефектът е видим!