Shutterstock
Химик създаде коктейли, които не причиняват махмурлук
Британски химик създаде коктейли, които не предизвикват махмурлук, макар и да съдържат алкохол.
Проф. Дейвид Нът от лондонския Имперски колеж от 10 години експериментира с различни вещества, за да открие нещо с ефект като на алкохола, но безвредно за черния дроб. Сега той търси финансиране, за да завърши изследването си, като се надява накрая да регистрира 100 бара, където да продава коктейлите си.
Изследването вече се е съсредоточило върху пет съединения. Те трябва да бъдат одобрени от британската агенция по хранителни стандарти, но Дейвид Нът е убеден, че са подходящи за хора.
Едно от основните предимства на новия "синтетичен алкохол" е, че може да бъде приспособен за всеки отделен клиент, така че да се получи "безопасно ниво на опиянение". Освен това той не предизвиква натрупване на ацеталедхид, който причинява махмурлук.
Изследването вече се е съсредоточило върху пет съединения. Те трябва да бъдат одобрени от британската агенция по хранителни стандарти, но Дейвид Нът е убеден, че са подходящи за хора.
Едно от основните предимства на новия "синтетичен алкохол" е, че може да бъде приспособен за всеки отделен клиент, така че да се получи "безопасно ниво на опиянение". Освен това той не предизвиква натрупване на ацеталедхид, който причинява махмурлук.