Акнето, за съжаление, е проблем, който всеки от нас малко или повече познава или от който е бил засегнат. Разбира се, не е задължително при всички ни белезите да са трайни и дълбоки, но при някои хора наистина са. При всички положения това е проблем, който изисква незабавно и коректно решение и не може да бъде подминат с лека ръка. Това е въпрос на красота, на самочувствие, но и на здраве. 

Сигурни сме, че много от вас безброй пъти са се питали пред огледалото "Защо на мен? Какво е това акне?" и многократно са си задавали въпроса "Как да се отърва от него?".

Хубавото е, че решение има, трябва само да се доверим на правилните хора, правилните съвети и правилните методи за отстраняване на акнето.

За тази цел ви срещаме с доктор Златимира Дервенска от Reverse Aesthetic Dermatology София - специалист по дерматология и венерология, която се занимава от години с дерматохирургия и естетична дерматология. Тя владее до съвършенство всичко, свързано с коригиране на белези на стареене чрез инжекционни процедури (ботулинов токсин, временни попълващи средства), мезотерапия, плазмотерапия, прилагане на лазери за естетични цели и лечение на последиците от акне.

Д-р Дервенска с професионализъм и с охота отговаря на някои от най-често срещаните въпроси за акнето: Какво представлява то? Какви са причините за неговата поява? Лечимо ми е? Как да се справим с него? Какви храни трябва да избягваме, ако имаме проблеми с акнето и други важни питания относно този проблем.

Вероятно ще ви е полезно и любопитно да научите, че, ако кожата е склонна към развитие на акне, добре е да се избягват млякото и млечните продукти, богатите на въглехидрати храни - захарни изделия, шоколад, бял хляб, бял ориз, газирани напитки.

И да, акнето е лечимо, но изисква спазване на съответен хранителен и хигиенен режим, търпение и доверие към лекуващия ви дерматолог.

Изисква и адекватна грижа. За нея можете да се доверите на серията Eucerin DERMOPURE - специално разработена, за да се бори с основните фактори, отговорни за появата на акне.

Снимка: Eucerin

Формулите включват Ликохалкон A, който помага за намаляване зачервяването и успокояване на раздразнената кожа, салицилова киселина, която чрез своето антибактериално и комедолитично действие, ефективно съдейства за намаляване и предотвратяване на раздразненията на кожата.

Серията се състои от нежни и ефективни почистващи продукти, както и продукти за грижа на лицето, специално разработени за кожа, склонна към акне. Повечето от продуктите са подходящи и при медикаментозно лечение на акне.

Клинични и дерматологични проучвания показват, че продуктите са съвместими с кожа, предразположена към акне, и са изключително ефикасни в третирането и облекчаването на симптомите.

За да чуете отговорите на най-важните и често задавани въпроси, свързани с акнето и как да се справим с него, вижте интервюто с д-р Дервенска. Това навярно е първата стъпка към избавянето от проблема. Направете я!