Процедурата е алтернативна на естетичната хирургия, но без оперативна травма и период на възстановяване

Извивките и формите на женския силует винаги са вълнували и двата пола. Безспорно красивият обем подчертава женствеността и добавя повече привлекателност. Макар че понякога, поради анатомични особености, дори и с тренировки е трудно да се постигне стегнато дупе. Съвременната дерматология има решение - може да скулптурира тялото с помощта на филъри. С дерматолога д-р Самер Шокър от естетична клиника Amber Beauty Club ще ви разкажем повече за възможностите и предимствата на тази процедура.

"По време на моите консултации винаги поставям на първо място спорта, диетата и хидратацията. Съветвам моите пациенти, че стилът им на живот до голяма степен предопределя оптималните резултати, към които заедно се стремим. Всичко това е над 50% от условието за добър естетичен ефект", обяснява д-р Шокър.

Снимка: Amber Beauty Club

Без шевове и скалпел с предвидим отличен резултат

Все повече хора предпочитат минимално инвазивните процедури за тяло спрямо хирургичните интервенции заради по-бързото възстановяване и липсата на болничен престой. Процедурата е чудесна алтернатива на хирургичния лифтинг и поставянето на импланти. Филърите за тяло са разработени на основата на омрежена биосъвместима хиалуронова киселина от неживотински произход. Уникалният й състав осигурява максимално естествени и дълготрайни обемни резултати при моделиране и оформяне, които могат да бъдат запазени до 3 г.

След поставяне на филъра е възможен лек дискомфорт в зоната в рамките на няколко дни. Моделирането на дупето е силно персонализирано в зависимост от търсения естетичен ефект. С хиалуроновите филъри корекцията е незабавна, надеждна и 100% предсказуема. Инжекционната процедура може да се прилага както за подобряване на обема и формата, така и за изравняване на повърхността. Филърите усъвършенстват кожата, подобряват еластичността и хидратацията й, намаляват и заличават белези и целулит, коригират неравности след липосукция, като постигнатите резултати са максимално естествени.

Два вида филъри за корекции на тялото

"Тъй като за корекции по тялото се инжектират по-голямо количество филър, аз предпочитам продуктите на хиалуронова основа, тъй като при тях инжектирания обем се вижда в реално време и не е нужно да се чака, за да се установи резултат", сподели дерматологът.

Д-р Шокър поясни, че за моделиране на тялото се използват два вида филъри - на основата на хиалуронова киселина с моментален резултат и биостимулиращи, които се инжектират в тялото, за да провокират синтез на колаген. При тях резултат може да се забележи след месец и съществува известен риск от алергични реакции и образуване на свръхобем, на който е трудно да се противодейства.

Подходящи както за жени, така и мъже

Филърите могат да се прилагат за различни части от тялото, но най-голям е ефектът при моделиране на дупето. Прилагат се за скулптуриране на седалището, но и за контуриране на ръце и подбедрици, на гърди - както при мъжете, така и при жените. Процедурата успешно възстановява еластичността и загубата на обем в зоната на шията. В зависимост в кои зони се наблюдава атрофия, хлътване или някакъв дисбаланс с тези филъри може да се повдигне зоната и да се придаде повече обем.

Какво се случва по време на процедурата

В мастната тъкан на различни дълбочини се инжектира равномерно и симетрично филър на основата на хиалуронова киселина с помощта на канюла. Процедурата трае между 20 до 60 минути. Поставят се специални превръзки и се назначава медикаментозна терапия. Пациентът трябва да следва препоръките на дерматолога и да го посети отново на третия ден от процедурата за контролен преглед.

Доверете се на опитен и добре обучен инжектор

Разбира се, поставянето на хиалуронови филъри в различни части на тялото изисква подходяща техника от обучен и опитен инжектор. Процедурата е безопасна и безболезнена с удовлетворяващ за пациентите ефект. В зависимост от целите и за най-добри резултати са необходими 2-3 сесии. Д-р Самер Шокър препоръчва на пациентите в рамките на месец да преустановят спорта и да следват стриктно всички съвети и инструкции на специалиста.

Снимка: Amber Beauty Club


Материалът е предоставен от Amber Beauty Club.