Здравето на имунната система е един от най-важните фактори за определяне на цялостното ни благосъстояние. Правилно функциониращата имунна система помага на телата ни да се борят с болестите и ни поддържа щастливи и здрави. Сега повече от всякога трябва да се съсредоточим върху това да направим всичко възможно, за да поддържаме естествената защитна система на тялото ни да работи с максимална ефективност. Advertisement

Имунната система е защитата на тялото ни срещу голямо разнообразие от патогени, вируси и болести. Това е сложна мрежа от клетки, разпръснати из цялото тяло, които постоянно следят за патогени, вируси, бактерии или всеки друг организъм, който потенциално може да ни причини вреда. Ако някой от тях бъде открит, имунната система незабавно се захваща за работа, като изчиства нежеланите нашественици от нашата система.

Важно е да отбележим, че с напредването на възрастта ефективността на нашата имунна система започва да намалява, което води до увеличаване на инфекциите и заболяванията. За да продължи да функционира правилно, имунната система се нуждае от баланс и хармония между всички отделни компоненти, които я изграждат.

Ето и няколко етерични масла, които помагат за насърчаване на този баланс и хармония в нашето тяло:

Био етерично масло от бергамот

Снимка: iStock by Getty Images

Купи Био етеричното масло от бергамот има антисептично, противогъбично, противовирусно, успокояващо и обезболяващо действие. Може да се използва за гаргара по 2-4 капки и като добавка към шампоани, масла и кремове, масаж и аромалампа.

Био етерично масло от Иланг-Иланг

Снимка: iStock by Getty Images

Купи Това масло допринася за защита на клетките от оксидативен стрес, за нормалната функция на белите кръвни телца, имунната и сърдечно-съдовите системи. Приема се по 2-4 капки дневно, за предпочитане с храна.

Био етерично масло от чаено дърво

Снимка: iStock by Getty Images

Купи Маслото от чаено дърво има противовирусно, противогъбично, успокояващо и обезболяващо действие. Може да се използва за гаргара (2-4 капки) или като добавка към шампоани, масла и кремове, както и за ароматерапия.

Био етерично масло от евкалипт

Снимка: iStock by Getty Images

Купи Маслото от евкалипт има противовъзпалително, антисептично, противовирусно и антисмазмолитично действие. Може да правите гаргара с 2 до 4 капки или да го използвате като добавка, както предходните масла.

Етерично масло от био цитронела

Снимка: iStock by Getty Images

Купи Това масло е направено от 100% цейлонска цитронела. Има естествено антибактериално действие. Подходящо е при кожни възпаления, дерматити, ухапвания от насекоми и комари. Прилага се като се нанася малко количество върху засегнатите зони.

В сайта на Market.dir.bg ще откриете голямо разнообразие от артикули (продукти за здраве и красота, за дома, дрехи, обувки, аксесоари, стоки за деца и домашни любимци, храни и напитки), като при регистрация и първа покупка над 50 лв. получавате 15 лв. отстъпка! Безплатна доставка за поръчки над 150 лв.

Снимка: market.dir.bg