С настъпването на есента е време да подхраним косата след щетите, които неминуемо са нанесли силните слънчеви лъчи през лятото. Както слънцето, така и влагата, и дъждът не са полезни за косъма, напомнят от iWoman. Трябва да се погрижите много добре за косата си, за да й върнете блясъкa. Ето как да постигнете това:

1. Домашни маски

Те са един от най-ефикасните начини. Домашните маски подхранват косата в дълбочина и й връщат блясъка само след месец. Може да използвате изключително много неща като например рициново масло, масло от карите, хининова вода, розова вода, жълтък, кисело мляко, кокосово масло, мед, зехтин, тривитаминол, кафе, авокадо, банан и др.

2. Пийте вода

Както за здравето на кожата ви, водата ще се погрижи и за красотата на косата ви. Пийте много вода, по 7-8 чаши на ден, за да сте сигурни, че косата ви е напълно хидратирана и здрава отвън и отвътре.

3. Използвайте масла

За да запечатате хидратацията, която сте постигнали, трябва да използвате "тежки масла", които ще намерите в козметичните магазини. Ако не действат добре на косата ви, намерете такива с по-лека формула. Кристалите пък щя подхранят цъфналите и накъсани участъци и ще ги предпазят от външни фактори.

4. Не пропускайте балсама

Задължително трябва да влезе в употреба при всяко къпане или минимум веднъж седмично. Шампоаните, които повечето жени използват, съдържат много химикали и вредят сериозно на косата. Затова е важно след употреба да слагате и балсам, за да подхрани косата ви. Ако все пак не можете и не искате да използвате, купете си професионален и хубав шампоан, който да щади косата ви.

5. Предпазвайте косата

Въпреки броя на продуктите, които използвате за косата си, както високите, така и ниските температури не й се отразяват благоприятно. Задължително трябва да я предпазвате - било то с шапка, лента за коса или др.