Стегнато тяло, безупречна кожа, сияна усмивка - всичко това Меган не дължи само на добрите си гени, а и на желязната си дисциплина по отношение на храненето.

Вижте снимки на Меган >>

Херцогинята на Съсекс е пример за много дами по отношение на стила. Тоалетите, с които Меган се появява, се разпродават. Все повече жени не само искат да изглеждат като бившата актриса, а и да се чувстват така. Едно е сигурно - в менюто на херцогинята по-скоро няма да откриете бургери, пица и бърза храна. Вместо това на трапезата ѝ преобладават необработени продукти, много сезонни зеленчуци, суха риба и суперхрани.

Хранителният дневник на Меган

Сутрин

Според Harper's Bazaar тя започва деня с чаша "горещ лимон" . Дова раздвижва обмяната на веществата на високи обороти и подобрява абсорбирането на желязо на растителните хранителни продукти - особено полезно за вегетариански и вегани.

Важно: Водата, която се ползва не бива да е гореща, защото разрушава ценния витамин C. Най-добре е да изципете в чаша прясноизцедения лимонов сок, а водата да бъде затоплена до приятна за пиене температура.

Една типична закуска на Меган включва класическa овесена каша с пресни плодове или един банан. Херцогинята прибавя и  пчелен прашец.

Междинна закуска

Предиобед Меган хапва с удоволствие нещо свежо - сезонни плодове или зеленчуци, нарязани на малки парченца. Това е перфкетна закуска за междудругото. Могат да бъдат приготвени и под формата на зелено смути със спанак, джинджифил и ябълка.

Тялото се подсигурява бързо с енергия, витамини, минерали и засищащи бастни вещества. Една чудесна алтернатива на шоколада или бонбоните. Не на последно място не води до резки промени в кръвната захар и не позволява да усещате вълчи глад.

Обяд

Супите са сред любимите ястия на Меган за обяд, когато става дума за здравословно хранене. Основното е да са направени от свежи сезонни зеленчуци.

Храненето с лъжица засища за по-дълго, осигурява баластни вещества и се грижи за доброто храносмилане. Освен това готвените храни и супите могат да се приготвят в по-големи количества и да се замразяват за друг момент, когато нямате възможност да готвите.

Вечеря

Херцогинята обича паста. Тя има един чудесен трик, който да задоволи желанието ѝ да си хапне паста, без да се притеснява за въглехидратите. Просто ползва зеленчукови спагети.

Тиквички, моркови, червено цвекло и т.н. имат малко калории и мазнини, засищат заради баластните вещества, а и доставят  голямо количество витамини и минерални вещества.

Внимание: Трябва да имате предвид, че ако залеете супер здравословните зеленчукови спагети с мазен сос със сирена, стават истинска калорийна бомба. По-добрият вариант е доматен сос със зеленчуци.

Малките изкушения са позволени

Херцогинята се стреми да спазва строгия си план. Има неща, които непременно си позволява като пържени картофки във Виена - нещо, което херцогинята наистина обича.