Милиони хора страдат от липсата на воля и се поддават на изкушенията всеки път, когато ги споходят, като най-трудно устояват на шоколада, сочат резултатите от проучване, направено във Великобритания.

Допитването на OnePoll по поръчка на Kallo е обхванало 2000 души. Резултатите показват, че средностатистическият възрастен индивид има порив да се поддаде на хранително изкушение четири пъти дневно или 122 пъти в месеца. Една осма от жителите на Острова признават, че се предават на желанието всеки път, а четиридесет на сто - в половината от случаите, пише в. "Дейли експрес", цитиран от БТА.

Една четвърт от британците, които не успяват да устоят на изкушенията, казват, че се чувстват "нездравословно". Над една трета споделят, че изпитват същевременно "задоволство" и "вина".

Данните от проучването сочат още, че поривите за нещо изкусително настъпват най-често около 15:30 часа. Повечето участници признават, че 20 минути по-късно обикновено се поддават на изкушението. Повторни пориви се наблюдават между 20 и 22 часа.

Една четвърт от анкетираните казват, че изкушенията ги спохождат по-често по време на работната седмица, отколкото през уикенда. Опитвайки се да им устоят, част от британците планират предварително менютата си, посягат към нещо здравословно, пият вода или се развличат с други занимания.

Две трети от участниците в допитването споделят, че се поддават на поривите, защото е "по-удобно".

Сред продуктите в Топ 20 на най-големите изкушения освен шоколада попадат чипсът, сиренето, бисквитите, тортата, сладоледът, бонбоните, хлябът, газираните напитки, пицата, беконът, бургерите, спагетите.