Самата тя е категорична, че умее да разграничава работата от личните взаимоотношения. "Но когато от другата страна непрекъснато има някакви подмятания, поведение, което за мен е грозно... Пружината се пренави и накрая щеше да се скъса" - сподели Вихра в голямо интервю за сп.  EVA.

Когато разбрал, че майката на детето му е получила предложение за ново предаване, Иван й написал есемес, че се радва за нея, че много я обича и иска да се справи много добре. Самата Вихра не излиза с чувство на поражение от ситуацията. "След загубите идват възходите" - смята тя.

Когато научила за връзката на съпруга й с колежката й Ирина Сарачинова, Вихра откровено заявява, че се е почувствала предадена, "но не защото Иван се е влюбил, а защото трябваше да го разбера сама. Може би го е било страх, може би и той не е очаквал, че ще се влюби. Разбирам, но ми беше обидно, че мълчеше." За края на връзката им тя намира по-голяма душевна сила, отколкото си е представяла. "Беше ми мъчно, обаче да седна и да се тръшкам - не. Изживях емоции, които не мога да опиша с думи, но не съм плакала. Между другото за раздялата на Дани и Андрей плаках много. Седях вкъщи на дивана, ревях и Иван ми казваше, че съм ненормална. А за края на моята връзка не го направих."

Вихра споделила на дъщеря си, че Иван ги е напуснал през септември. "Винаги й казвам истината, защото очаквам от нея същото. Думите ми бяха: Ава, тати има нова жена и ново семейство. Това са неща, които се случват. Ти си номер едно в живота му, но той просто вече няма да живее с нас. Според мен го прие абсолютно нормално. Не очаквах друга реакция, защото е много по-мъдра от мен."

Вижте снимки от различните периоди на Вихра >>