Носителката на "Оскар" продължава активно да се снима в киното. Тя участва и в последния филм от поредицата за Джеймс Бонд, който се очаква да излезе през есента на 2012 г.

Джуди неотдавна преминала през курс на лечение на ретината, дистрофия на жълтото петно, от което е страдала и нейната майка. Тази болест запазва периферното зрение, но на практика човек не вижда нищо, не може да чете и да гледа телевизия.

Денч се надява, че лечението ще успее да спре болестта, която може да доведе до слепота. Най-голям проблем за нея е, че не може да чете сценариите на филмите. Налага се това да правят нейни роднини.

"Това в действителност ми харесва – да седя в креслото си и да си представям цялата история", сподели звездата. "Но болестта няма да ме накара да изоставя работа и да се пенсионирам, защото ако това се случи, животът ми ще спре", подчерта още тя.

77-годишната Джуди Денч е кавалер на Ордена на британската империя и най-добрата театрална актриса на всички времена, според класацията на вестник "Стейдж". Тя започва кариерата си през 1957 г. в трупата на театър "Олд Вик" в Ливърпул. За ролята на лейди Макбет през 1977 г. е удостоена с първата си престижна британска театрална награда "Лорънс Оливие". По-късно тя я печели още шест пъти. За ролята си във филма "Влюбеният Шекспир" /1999/ Денч беше наградена с "Оскар", припомнят от БГНЕС.

Вижте снимки на Денч >>