"Ние бяхме пристрастни към него, жалко, много жалко. Той беше кауза за нас, повече от месец беше при нас" - сподели още д-р Керемедчиев. Актьорът Камен Воденичаров не пожела да коментира кончината на близкия си приятел Дим Дуков.

През януари тази година Дим Дуков беше приет в болница "Доверие", където претърпя две операции, защото е имал проблеми със стомаха. Те са били планирани. След първата операция се е наложило провеждането на втора, след което положението на пациента се е влошило. Тогава той беше поставен на командно дишане и не беше в кома. Проведени бяха консултации с други лекари. Положението на Дуков беше стабилизирано и му предстоеше лечение, обясни тогава Камен Воденичаров.

Дим Дуков е роден на 24 декември 1964 година в София. Той е син на известния български художник-аниматор, режисьор и сценарист Стоян Дуков. Той спечели популярност като коафьор, който остави светския живот и влезе в манастир, като прие името отец Дамаскин. Той не крие хомосексуалната си ориентация и бе сред основателите на клуб "Спартакус".

Вижте снимки на Дим Дуков >>