Това установи британско проучване, цитирано от в. "Дейли мейл". Но за жалост, след като звезди като Анджелина Джоли, Роби Уилямс и Ема Уотсън прегърнат някое благородно начинание, славата остава повече за тях, а публиката много бързо забравя самата им кауза, установиха авторите на изследването от университета в Манчестър.

Според проведените анкети две трети от запитаните не могли да свържат имената на кумирите си със списък от седем световноизвестни благотворителни инициативи, които са поддържали. Повечето от хората, които са дали пари за подобни проекти, не са били вдъхновени от знаменитостите, които са ги подкрепили, а са имали персонално отношение към въпроса.

Все повече благотворителни организации прибягват до звезди, в подкрепа на своите каузи. Анджелина Джоли се ангажира в предотвратяването на сексуалното насилие срещу жените, Роби Уилямс се включи в инициативата Soccer Aid за набиране средства за УНИЦЕФ, Ема Уотсън, актрисата от филмите за "Хари Потър", стана посланик на добра воля на ООН.