Това заяви Себастиян Марокин, син на Ескобар, в интервю за бразилски вестник, пише БТА. Той описва Синатра като по-добър дилър на кокаин, отколкото певец.

Синът на Пабло Ескобар твърди още, че певецът, около чиито връзки с мафията се е вдигал достатъчно шум, е бил един от бизнес партньорите на баща му в Маями, САЩ.

"Има повече певци, отколкото човек може да си представи, които са започнали кариерите си, благодарение на спонсорството на трафиканти на наркотици. За тези неща няма разписки, само устни договорки. Знам, защото бях близо до баща ми, а той и партньорите му често говореха. Синатра беше един от партньорите на баща ми в Маями"
, разказва Себастиян Марокин.

Миналата година британският актьор Роджър Мур заяви, че връзките на Франк Синатра с мафията са били силно преувеличени. Според него е ставало въпрос по-скоро за слухове, базирани върху снимките, които непознати посетители са си правили със Синатра в съблекалнята му.

В биография на Уди Алън, публикувана в САЩ миналата седмица, обаче се твърди, че Синатра е поискал от мафията да убие известния филмов режисьор като отмъщение за предателството към бившата му съпруга Миа Фароу.

38-годишният Себастиян Марокин е едно от двете деца на Пабло Ескобар. Баща му загива в престрелка на покрива на сграда в колумбийския град Меделин през 1993 г., след като се обажда на сина си по телефона. Обаждането дава възможност на властите да проследят местонахождението на наркобоса. Синът му, тогава 17-годишен, бяга с майка си и сестра си в Мозамбик, преди да емигрират в Аржентина, където живеят и днес.

Франк Синатра, смятан за един от най-влиятелните артисти на 20-и век, умира в Холивуд през 1998 г. на 82-годишна възраст. На 12 декември тази година се навършват 100 години от рождението му. Годишнината му се отбелязва с различни прояви през цялата 2015 г.