Европейският съд реши, че тази информация "надхвърля рамките на частния живот" на монарха, съобщиха Асошиейтед прес и Франс прес.

Вижте снимки на семейството на Албер >>
Снимки на извънбрачната дъщеря Джазмин >>

Според съда осъждането на "Пари мач" във Франция е посегателство над свободата на словото, като се има пред вид "наследственият характер на функциите на монакския държавен глава". През май 2005 г. принц Албер неуспешно се опита да попречи на издаването на интервю, с което стюардесата от Того Никол Кост искаше да постигне да бъде признато бащинството над сина й Александър (10). Интервюто беше публикувано и от германското сп. "Бунте".

Принц Албер даде на съд и двете издания. Във Франция той спечели 50 000 евро, а германското дело беше отхвърлено с довода, че обществото има право да научи за непризнатото дете, което няма право да наследи престола на Монако, припомня БТА. Решението на Голямата камара на Европейския съд по правата на човека потвърди осъдителното решение за Франция от юни 2014 г., след като френското правителство обжалва.

Принц Албер II е женен за бившата олимпийска шампионка по плуване Шарлийн Уитсток. Двамата имат близнаци Габриела и Жак. След сватбата Шарлийн забранила на съпруга си да вижда бившите си приятелки и децата, които има от тях, писаха тогава медии.

Освен малкия Александър, признат през 2005 г., принц Албер II признава през 1992 г.  за своя дъщеря Джазмин Грималди (24). Това става, след като майка й - сервитьорката, сега агентка по недвижими имоти, Тамара Ротоло, се обръща към съда и инициира процедура за установяване на бащинството.

Принцът плаща издръжка и на двете деца, но те нямат право да претендират за престола. По неофициална информация Албер има още извънбрачни деца.