Тя и съпругът й крал Фелипе Шести бяха на официална среща в Музея "Прадо" в Мадрид и се снимаха с всички от управата за спомен.

Вижте снимки >>

43-годишната Летисия дойде с костюм в цвят слонова кост с роза от плат на ревера на "Фелипе Валера", червена чанта на "Каролина Ерера", лачени обувки на висок ток в цвят марсала на "Лоди" и червено палто "Хюго Бос", което съблече за официалната част. Преди това кралското семейство се видя с ученици, които чакаха да ги поздравят.

Наскоро журналисти се пошегуваха, че съпругата на Фелипе е прекалено секси за кралица. Летисия е модна икона и дори има специални сайтове, посветени на нея и стила й. Тя залага основно на испански марки в облеклото си, а често може да бъде видяна и по джинси. Кралицата явно не е капризна и често се появява с едни и същи дрехи, обувки и аксесоари, като ги комбинира по различен начин.

В края на миналата година поданиците й се разтревожиха, че Летисия слабее от известно време, но отдадоха вида й на загубата на дядо й.

Кралицата на Испания няма благородно потекло. Тя е внучка на шофьор на такси, майка й е медицинска сестра, а баща й - журналист. Висшето образование на Летисия Ортис е информационни науки. Тя започва кариерата си в печата, след което работи за телевизия CNN и в TVE.

Когато среща Фелипе през 2002 г., Летисия е разведена. Връзката й с принца започва през пролетта на 2003 г. Държат я в тайна до годежа през ноември. Семейството живее дискретно в къща в парка на двореца Сарсуела.