Инцидентът е станал към 22,30 часа, съобщи "Нова тв", като се позова на МВР. Колата, която шофирала Бергендорф, ударила леко друг автомобил в центъра на града.

Вижте снимки на Жана >>

Пристигналите на мястото полицаи са проверили с дрегер певицата за алкохол. Тестът е бил отрицателен. Държанието на Бергендорф обаче усъмнило униформените и те й направили полеви тест за наркотици, който показал наличие на кокаин.

По информация на медията, певицата е отказала да даде кръв и урина. Тя е задържана в 1-во РУП.

Адвокатът на Жана - Стефан Атанасов, коментира за "Блиц", че тя е в ареста от полунощ с мярка за неотклонение "задържане за 24 часа". По думите му "всичко е свързано с леко ПТП". На въпрос открит ли е кокаин в организма на певицата, юристът обясни:

"Ако отрека, няма да бъде коректен с вас. Чакам да видя делото и ще мога да кажа какво и как. В момента е изготвена преписка и се работи по нея. Протоколите от ПТП-то са в КАТ и още не са дошли в районното. След като се запозная с това, ще мога да кажа повече. Да видим какво и дали ще има обвинение към Жана".

От "Вирджиния рекърдс" отказаха официален коментар, защото не са официално уведомени за случая.

Миналия юли Жана и тогавашният й приятел Лео бяха задържани от полицията заради битов скандал, а в дома й бе открита марихуана. Тогава не й бяха повдигнати обвинения.